Omgeving en activiteiten

Het heerlijke klimaat van de Algarve en de nog ongerepte, authentieke binnenlanden tezamen met de enorme keuze aan activiteiten en de vele mooie stranden, maakt deze regio een ideale bestemming voor een korte of langere vakantie gedurende het hele jaar. Brejeira, gelegen tussen de binnenlandse heuvels in het centrum van de Algarve, is de perfecte basis om het gebied te verkennen.

Silves
Op slechts een kwartiertje rijden ligt Silves, dat sinds 2008 het slow-city logo (www.slowmovement.com) heeft verdiend. Met haar ommuurde kasteel uit de tijd van de Moren, biedt dit relaxte stadje alle benodigde faciliteiten zoals supermarkten, banken, een postkantoor, restaurantjes, een moderne bibliotheek met internetfaciliteiten, en zelfs een zwembad. Men kan er lekker door de rustige steegjes dwalen of loom mee snoepen van Portugese tafereeltjes vanuit één van de vele terrasjes. In Augustus ondergaat Silves gedurende tien dagen een metamorfose terug in de tijd tijdens het middeleeuwse festival, een belangrijke periode in de geschiedenis van de stad.

Stranden
Vanaf Silves is het maar tien minuten rijden naar de paradijselijke baaitjes aan de zuidelijke kust. Wie meer houdt van uitgestrekte stranden en woeste cliffs, rijdt nog een half uurtje door naar de westkust, een prachtig beschermd gebied vol wandel, surf, fiets en strandmogelijkheden.

Monchique
Ten noordwesten van Brejeira ligt het hoogste gebergte van de Algarve waar we op uit kijken: de Serra de Monchique. Kronkelende weggetjes door een oase van oeroude kurkbomen met spectaculaire uitzichten over de kust en de omlegen terrassen leiden je in een klein half uurtje naar het stadje Monchique. Dit is het Mekka voor wandelaars en mountainbikers, maar ook met de auto kun je hele leuke tochtjes maken.

Dagtochtjes
Richting oost of west zijn er uiteraard ook vele dagtrips te maken door het binnenland om via kleine, witte dorpjes kennis te maken met het ware Portugal. We geven je graag informatie op maat om van je dag een succes te maken.

Via Algarviana
Sinds kort loopt er pal langs Brejeira een wandel/mountainbikeroute van in totaal meer dan 300 km, die van het oosten naar het westen gaat, de Via Algarviana (www.viaalgarviana.org). Wandelaars die het deel naar Monchique willen lopen kunnen tegen een vergoeding aan het eind van de dag daar worden opgehaald. Voor diegenen die hem helemaal lopen bestaat uiteraard de mogelijkheid om na n lange dag wandelen bij ons in alle rust bij te komen en in de watten te worden gelegd.

Activiteiten
Aan activiteitenaanbod in de omgeving geen gebrek, voor jong en oud, voor sportieveling en voor diegene die liever rust geniet. Of het nou paardrijden of golfen betreft, stranden of stedentrips, wandelroutes of kinderpretparken, fietsen, kanoën, vissen, duiken, shoppen of lokale eettentjes, wij bieden je graag ter plekke alle hulp en informatie aan, gericht op jouw persoonlijke wensen. En je kunt uiteraard in de buurt heerlijk over de heuvels wandelen. Twee jaar geleden zijn de werkzaamheden van het stuwmeer van Odelouca van meer dan 15 km lang, voltooid, vijf minuten rijden hier vandaan. Het zal niet lang duren of je kunt daar zwemmen en kanoën.

Medronho plukken en stoken
In de maanden oktober t/m december, als het medronho plukseizoen volop bezig is, kun je ervaren hoe je je één voelt met de natuur tijdens de mediterende bezigheid van het plukken van de mooie, rode besjes, typerend uit deze regio. Of misschien ben je aanwezig tijdens het stookseizoen, enkele maanden later, om getuige te zijn van het ambachtelijke stoken naar oude, Portugese traditie.