De Pipowagen

Te midden van de typisch Zuid- Portugese medronho- struiken, staat de ouderwetse, originele Hollandse Pipowagen. Het eerste wat je door de ramen ziet als je ‘s ochtends in het knusse en comfortabele twee persoonsbed wakker wordt, is het fantastisch weidse uitzicht op de berg van Monchique. Voorzien van een zitkamer en een eigen keukentje, heb je de keuze om je dag binnen te beginnen, of buiten onder het afdakje, dat vooral later op de dag de gewenste schaduw biedt. Op frissere of regenachtige dagen gaat er niks boven gezellig warm bij het houtkacheltje zitten, terwijl de groene weelde je omringd. Het is mogelijk om op aanvraag een extra matras of een babybedje in de zitkamer te leggen voor één kind of baby. Het is ook mogelijk, mocht je twee kinderen hebben, om de brandweerbus er bij te huren als extra slaapkamer; deze wordt dan naast de pipo geparkeerd.

Een rustieke trap tussen twee natuurstenen muren leidt aan de ene kant naar het douche gebouwtje, waar je je onder de straal midden in de natuur waant, en aan de andere kant het wc-gebouwtje, dat er voor zorgt dat je dagelijkse behoefte een waar avontuur is. Het water van de douche wordt door de zon verwarmd, maar mocht die een dag afwezig zijn, hebben we sinds dit jaar een geiser die zelfs in de winter warm water garandeert.

Indien gewenst kan er gebruik gemaakt worden van een ontbijtservice, die ter plekke wordt gebracht op een vooraf afgesproken tijd. Op verzoek wordt er een keer in de week een eenvoudig 3-gangen diner gekookt. In de omgeving en in het nabij gelegen Silves zijn er talrijke eetgelegenheden. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een maaltijd in het keukentje voorbereiden.