De Yurt

Voor degenen die zich alleen op de wereld willen wanen, staat op een houten plateau, verscholen in een knus en beschut inhammetje, de yurt: een ronde, Mongoolse tent die zijn weg naar Brejeira gevonden heeft. Amper gescheiden van de omgeving door het traditionele, isolerende vilt en de buitendoek, voel je je binnen deze ronde wanden geborgen als in een baarmoeder. De krekels sussen je in een heerlijke slaap terwijl je de sterren door het open dak kunt tellen. Een zeer comfortabel dubbelbed biedt ruimte voor twee personen;  er is eventueel ruimte om één à twee extra matrassen en/of een babybedje  op aanvraag te verstrekken. Ook bestaat de mogelijkheid om de brandweerbus er bij te huren als extra slaapkamer; deze wordt er dan naast geparkeerd.

Op frissere of regenachtige dagen is het heerlijk knus toeven in het zithoekje bij het houtkacheltje. Op de ruime veranda voor de yurt kun je in de loungestoelen genieten van het ondergaande zonnetje. Hand in hand met de ronde yurt, zorgt een oud, rond prieeltje voor de gewenste schaduw op de warme zomerdagen. Hier bevindt zich een kleine kook-unit met ijskastje waar je simpele maaltijden kunt voorbereiden. Een korte uitgehakte trap leidt naar het badkamergebouwtje, waar je kunt genieten van een spectaculaire privé-douche met uitzicht. Dit is tevens voorzien van een composttoilet en een wasbak.

Indien gewenst kan er gebruik gemaakt worden van een ontbijtservice. Deze wordt ter plekke gebracht op afgesproken tijd, zodat je in alle rust en privacy van je ontbijt kunt genieten. Op verzoek wordt er een keer in de week een eenvoudig 3-gangen diner gekookt. In de omgeving en in het nabij gelegen Silves zijn er talrijke eetgelegenheden.

Deze locatie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.